Norna Biron Delivery (1)

Na een vrijwel probleemloze transitie op schiphol, alleen Joost moest nog de beveiligers er van overtuigen dat hij toch echt niet zijn gasgevulde soldeerbout wilde achterlaten, en een vlucht van bijna drie uur landen we op een nagenoeg verlaten vliegveld Preveza. Voor Transavia was het weer de eerste vlucht in het seizoen en dat was te merken op het vliegveld. Nadat ook de nog afgesloten toiletten waren geopend konden de ouderen in ons gezelschap weer even de blaas legen.

Met 200kg bagage in 12 reistassen en 4 niet kleine kereltjes zit het gehuurde autootje bomvol. De schokbrekers zitten aan hun eind en laten de vele gaten in de weg goed voelen. Aangezien het bijbootje met gerepareerde BBmotor pas op vrijdagochtend beschikbaar is brengen we de eerste nacht nog in een AirBnB appartement door. Het adres is slechts ongeveer bekend en de verhuurder reageert nog niet op zijn telefoon. Maar Jasper speurt als een ware Sherlock Holmes naar gelijkenissen met de uitzicht fotos die van het appartement op Internet staan en vindt zowaar de locatie. De fotos blijken erg vers te zijn en een getrouwe weergave van de omgeving. Begroeing, bootjes, fietsje etc. staan nog op dezelfde plek, alsof de foto gisteren gemaakt is. Kan niet missen dus. Even later komt de verhuurder ook aanrijden en is de onzekerheid over ons nacht verblijf opgelost. We nemen nog “a pint of lager” in de naast gelegen engelse pub en gaan daarna naar ons laatste comfortabele bed voor de komende 4 weken.

De warme bakker op de hoek verzorgd het ontbijt. Lekker, warme croissants. Norna Biron zien we met de verrekijker liggen aan de overkant van de baai. Dan de bijboot ophalen in Nidri. Wat lucht er bij in pompen en de BBmotor toch nog even ernstig toespreken waarna de helft van de bemanning het bootje richting appartement vaart en de andere helft weer met de auto terug rijd.

Filmpje https://youtu.be/0CG1Nbgp8-k

Dan een glorieus moment. Met zijn vieren in de bijboot naar Norna Biron die rustig maar zeker en vast achter haar anker ligt. Altijd ff vreemd, onbekende boot, hoe ziet het binnen eruit, aan dek is imposant, een waar expeditie schip, hoe gaat de electriciteit aan, hoe krijgen we het zware anker omhoog, kortom ff werken. Waar de BBmotor nog enige aandrang nodig had start de diesel direct bij de eerste poging. Anker op, de electrische lier doet het inmiddels, maar achteruit en vooruit is nog even zoeken.

Voorzichtig aan en even oefenen met voor- en achteruit, Norna Biron heeft zowel een keerkoppeling als een verstelbare schroef en er zijn dus meerdere mogelijkheden om Norna een zekere richting op te bewegen. Zij vindt het allemaal best en laat met een dikke zwarte pluim uit de uitlaat merken dat ze er zin in heeft. Net als wij. Joost als kersverse eigenaar glundert en is er inmiddels van overtuigd dat hij het schip zachtjes langszij het tupperware aan de kade van Sail Ionion kan vleien.

Nu eerst onze bagage overhevelen. De nu lege huurauto is wederom geheel gevuld met onze tassen en ik vraag mij nu af hoe we daar gisterenavond nog bij in hebben kunnen zitten. Het is maar een kort stukje naar de kade waar Norna ligt, ben blij met de huurauto voor het transport.

Inmiddels is de tankwagen aangekomen om de dieseltanks te vullen. Er gaat zo’n 700 liter in, dus helemaal leeg waren ze niet. Ondertussen rijd ik met Heiko naar de Lidl supermarkt, een kleine 20km terug richting Levkas. In de auto constateren we beide dat alles op rolletjes loopt en we binnen 24 uur na vertrek uit Lelystad al een heel eind richting vaarklaar zijn. Dat schiet lekker op zo.

De auto is nu tot de nok gevuld met proviand en terug op de boot is Jasper al druk in de weer met het aanleggen van een netwerkje tbv de communicatie en navigati

Tijd voor mij om ff dit verslagje te maken. Fotos volgen.

Groeten van Joost, Heiko, Jasper en Henny

Advertisements

2 Responses to Norna Biron Delivery (1)

  1. Jerry says:

    Mannen, deze blog komt goed over. Houden zo en goede vaart gewenst.

  2. Hans says:

    Leuke blog, ik ga met interesse jullie avonturen volgen. Hebben jullie ook een Facebook pagina?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: