Dag 2 Woensdag 5 augustus

5augustus

Gisteren was een mooie zeildag,halve wind en goede voortgang. Maar de zeegang valt toch wel tegen. De golven zijn chaotisch, lopen uit meerdere richtingen door elkaar waardoor we het gevoel krijgen in een rollercoaster te zitten. Soms zitten er van die reuzen bij die over de hele boot heen slaan.

Vannacht tijdens mijn wacht werd ik ineens erg zeeziek. Niet aanstellen denk je dan maar er was geen ontkomen aan. het moest er ff uit zeg maar. Later in mijn kooi ging het wel weer, ondanks het oorverdovend hotsegeklots daar in het vooronder. niet alleen in het vooronder, de hele boot is een klankkast, hard composiet, die aan de buitenkant door voorhamers wordt bewerkt, althans zo lijkt het.

Vanochtend begint kalm, 5 kn wind, de zee is wat bedaard en de motor staat zachtjes bij om stroom te draaien. Er passeert ons nu een gebiedje van weinig wind. De gribfiles van gisteren hebben ons toch doen besluiten een meer noordelijke koers te varen, m.a.w. het zou toch Falmouth kunnen worden. doel is in ieder geval om uit het harde wind gebied te blijven en harde tegenwind te vermijden. We zullen zien, ben benieuwd naar de Gribs die we straks binnen gaan krijgen.

Groten van Roos, Gary en Henny a/b Noreen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: